Johan "Joey" Foss.
Nikolai "Nixon" Stallemo.
Åsmund "Greaser" Liene.
Håvard "Babyface" Langan.
- En film der handlingen slukes av kjendisene.
Kjære godtfolk, dette er en oppfølger, og har du ikke sett eneren så foreslår jeg at du ser den før du ser denne, for uten storrien vil denne filmen være like meningsfull som algebra, og vi vet alle at algebra ikke gir veldig mye mening.
Iron Man 2 er en flott actionfilm, men skal vi sammenlikne med eneren så blir det litt i det kjedeligste laget. Filmen begynner godt med en herlig oppdatering på hvem som egentlig er med i filmen.
Tony Stark, spilt av Robert Downey Jr, viser at han fremdeles er en selvsentrerte drittsekken han var i eneren. Pepper Potts, spilt av Gwyneth Paltrow, viser seg som den bekymrede assistenten/sekretæren hun også var tidligere, så alt i alt har de store rollene fra eneren holdt seg godt, men det samme kan ei sies om skurken, Ivan Vanko, spilt av den legendariske Mickey Rourke, som dessverre ikke klarer å gjøre en så stor rolle som folk kanskje forventet av ham i denne filmen. I tillegg blir vi introdusert til Natalie Rushman, spilt av Scarlett Johansson, som blir brukt på samme måte som Angelina Jolie blir brukt i filmen ”Wanted”, og Megan Fox i transformersfilmene. Hun er der for å se heit ut og den oppgaven løser hun uten problemer. Men den stjernespekkede filmen stopper ikke her, for filmen kan skilte med navn som Don Cheadle, Sam Rockwell og ikke minst Samuel L. Jackson, og en skulle tro at med et slikt drømmelag av skuespillere så skulle alt fungere, men det gjør dessverre ikke det.
Vi kommer inn i historien på et tidspunkt der Tony Stark, som Iron Man, har hindret krig og kriminalitet over hele verden og seiler rundt i et hav av selvtillit, som om han ikke hadde nok fra før. Vi blir også raskt introdusert til Ivan Vanko, den hevnlystne russeren med et ønske om å svekke Iron Mans stjernestatus verden over, og lykkes raskt med akkurat det. I tillegg blir vi introdusert til Natalie Rushman (Scarlett Johansson) som blir brukt på samme måte som Angelina Jolie blir brukt i filmen ”Wanted”, og Megan Fox i transformersfilmene. Hun er der for å se heit ut og den oppgaven løser hun uten problemer.
Det er kanskje akkurat her mitt problem starter med filmen, fordi jeg blir rett og slett ikke helt overbevist av de forskjellige rollene. De klarer ikke selge handlingen, og jeg blir sittende og nyte de få sekundene Robert Downey Jr. får vise sine overnaturlige skuespillerevner, og ja, de er akkurat like overnaturlige som før. Downey Jr. gjør rett og slett en så sterk rolle at filmen blir verdt å se. I absolutt alle scener han er med i klarer han å stjele oppmerksomheten min, uansett om han er i handlingens sentrum eller bare står i bakgrunnen som en arrogant fjellvegg.
Filmen er forferdelig vanskelig å kritisere, samtidig som den er vanskelig å elske. Robert Downey Jr. gjør rollen som Tony Stark så godt at det er grunn nok til å forgude filmen, men samtidig er det andre som klarer å trekke den ned igjen, for eksempel Mickey Rourke i rollen som Ivan Vanko. Rourke sliter litt med den russiske aksenten, og allerede der mister han meg. Det skal sies at hans arrogante rolle har sin sjarm i noen få scener, men i akkurat disse scenene er også mesterskuespilleren Sam Rockwell, som har havnet i en rolle han virkelig ikke passer i. Sammen blir de dynamitt, men dessverre for filmen, blir dynamitten brukt i av en selvmordsbomber.
Som en konklusjon kan jeg bare si følgende:
Scarlett Johansen er heit som få, og Robert Downey Jr. setter stort sett alle skuespillere på plass med en av få ekstremt gode portretter av en arrogant, selvsentrert superhelt.
På en bakside så gjør resten av ”crewet” det vanskelig å like filmen, men jeg lar likevel kritikerterningen vise 4 øyne.
Clash of the Titans
- Et 3D-mareritt av de sjeldne.
Se for deg at kongen i landet ditt begynner å spre propaganda om at det er menneskene som er de ekte Gudene, og stiller spørsmålstegn ved hva Gudene egentlig har gjort for deres land.
Så kan du se for deg at disse Gudene blir fly forbanna på menneskene, og vil ta hevn. De sender underverdenens hersker, nemlig Hades, til å rydde opp og få menneskene til å tilbe Gudene igjen.
Det er nemlig det som skjer i filmen Clash of the Titans.
Filmen begynner bra. Man får en grei introduksjon av skuespillerne, og det er enkelt å se hvem som er ond, og hvem som er god. Det vil si, tilnærmet god, for Gudene er jo hevnlystne oppmerksomhetshorer.
Men over til hovedpersonene. Persevs, halvguden og menneskesønnen til Zevs, blir spilt av Sam Worthington, mannen som ble kjent gjennom kassasuksessen Avatar. Også i Clash of the Titans spiller han en heltefigur, men som ikke fungerer på langt nær så godt som Avatar, ettersom han virker som en iskald fisker, uten noen form for tanker eller følelser. Zevs, spilt av Liam Neeson, og minner mer om en frontfigur fra et glamband enn en sjefsgud, men det er altså det han egentlig er. sjefsguden Zevs leder en gjeng av glambaserte fjortisguder som virkelig ikke funker. I tillegg så har Zevs en bror ved navn Hades, spilt av Ralph Fiennes. Hades ligner en gammel rocker med leddgikt og ryggproblemer, men likevel er det nok han som gjør den sterkeste rollen i filmen. Han er til tider veldig troverdig, og kan i et heldig sekund virke ganske så skremmende.
Raskt om handlingen:
Zevs får problemer når menneskene velger å prøve å angripe Gudene. Dette resulterer i en ond mesterplan der Zevs gjør dronningen gravid. Kongen finner selvsagt ut av dette og velger da å henrette sin egen kone, og kaster henne på sjø i en trekiste, av en eller annen merkverdig grunn. I denne kista føder dronninga en sønn, og Persevs er født. Dronninga dør, men Persevs overlever og blir funnet av en veldig grei fisker, og tar han inn som sin egen "adopterte" sønn. Menneskene velger fremdeles å fortsette kampen mot Gudene, og gjør Zevs og de andre såpass forbanna at de lar Hades gyve løs på dem med all jævelskap underverdenen har å by på.
Det er grunnlaget for handlingen i filmen, og det burde være nok, men regissør Lous Leterrier ødelegger det med et spesialeffekthelvete uten like. Absolutt alle effekter som er brukt for å gjøre filmen hakket råere og villere, har gjort hele filmen 20-30 ganger verre, om ikke mer.
Legger vi sammen alle faktorene, som er: skuespillprestasjoner, effekter og regi/manus, så får nok Clash of the Titans ikke mer enn terningkastet 2. Ikke se denne filmen hvis du forventer mer enn halvhjertet og forferdelig enkel underholdning, og for din egen skyld, ikke se den i 3D.
Bloggen Filmhåvis er en del av Kim von Klev-bloggnettverket